We waren begin dit jaar per ongeluk op een zaterdagnamiddag in Reims beland, op de terugweg van een trouwfeest in het zuiden van Frankrijk van een schoolkameraad. We dachten een champagnebezoekje kan geen kwaad en zijn in centrum Reims beland in het hotel Best Western Hôtel De La Paix. Dit hotel ligt pal in het centrum en heeft een (betalende) parking rechtover de deur. Super hotel, vriendelijk en heerlijk ontbijt, maar wat ons het meest verrast heeft in Reims is het zalige avond en nachtleven. We zijn van restaurant, naar bar en disco getrokken en zaten te midden van vele Franse jongeren. Hartelijke sfeer, lekkere cocktails en eigenlijk vrij betaalbaar.

Bart en Dirk

Shoppen in Rijsel is een heerlijke belevenis. Er zijn een pak mooie winkels en terwijl je toch "over de schreve" bent kun je goedkoop inkopen doen in de Auchan supermarkt (wijn, water, kazen). Mijn favoriet is de zondagmorgen op de Place de la Nouvelle Aventure een wereldmarkt waar je zowat alle specialiteiten kunt kopen...

M. T'joen - Kortrijk

Een city trip naar Parijs is vaak een dure aangelegenheid. Weinig mensen weten dat de toegang tot het Louvre in veel gevallen gratis. Het zit een beetje verstopt op hun website. Mijn man is leraar kunstgeschiedenis en hij had de tip gekregen van een collega. Het is gratis:
  • voor iedereen op de eerste zondag van de maand en op 14 juli.
  • iedereen onder de 18 jaar
  • iedere Europeaan tussen 18 en 26 jaar
  • leerkrachten kunst (identificatie pass van de school noodzakelijk)
  • anders validen
  • ... en nog een paar gevallen
Brigitte A. - Lede
In april toevallig een Premie Cru Champagneboer ontdekt in Tauxières met een schitterende Champagne aan een mooie prijs.

Degustaties verlopen 'rijkelijk' en de sfeer rond het zwembadje was op zijn minst ontspannen te noemen. Geen gedoe zoals bij de groet Champagnehuizen, maar Franse gastvrijheid op zijn best. Yannick l'Hopital, Avenue du Général de Gaulle, 51150 Tauxières. Beste even bellen om een afspraak te maken: +33 3 26 57 04 56

Fam. Van der Haegen - Wetteren


Vakantie promoties

Alle aanbiedingen op deze website en in onze newsletter zijn vrijblijvend en op basis van beschikbaarheid. Vakantiemail.be is een technisch reclameplatform voor verzamelen en versturen reispromoties. Deze website is geen reisagentschap, reisorganisator, touroperator of reisbemiddelaar. Je boekt je vakantie in alle veiligheid op de website van de betrokken touroperator of aanbieder en je bent beschermd door de Belgische wetgeving en de licentie van deze onderneming.


Deze site werkt enkel correct met cookies. Door gebruik te maken van onze website en diensten, aanvaard je het plaatsen van deze cookies op je computer.

Joomla! foutopsporing console