Hoe raak je aan de beste deals voor een last minute in het hoogseizoen?

Belangrijk: Last minutes = Solden. Als je echt iets wilt voor een bepaald hotel en vertrekdatum, wees er dan snel bij. Last minutes zijn niet altijd goedkoop! Als boekingen aantrekken, dan stijgen de prijzen. Deze zomer van 2022 wordt opnieuw een ander jaar dan de meeste vorige jaren. Het post-Corona tijdperk waar iedereen eerst een mega boom zag aankomen, werd meteen in april getemperd door de stijging in levensduurte, brandstoffen en elektriciteit.

Voor deze zomer zijn er alsnog koopjes te doen, wie goed uit zijn doppen kijkt. De kaarten zijn nog niet allemaal uitgespeeld, want de situatie met personeelsgebrek op luchthavens en in de vliegtuigen kan nog voor schrappingen zorgen in het aanbod.

Turkije kent een mega inflatie wat de prijs ter plaatse drukt. Bedenk wel dat alle niet-Turkse ingrediënten (zoals internationale alcools), daardoor stukken duurder zijn geworden voor de hotels. Tunesië is weer volop open en heeft samen met Turkije een prima prijs/kwaliteitsverhouding.

Spanje en Griekenland doen het momenteel vrij goed (lees is het aanbod hier en daar al uitgeboekt voor de zomervakantie), maar hier en daar zijn er mooie koopjes te doen.

Momenteel staan de koppen op dumpingprijzen voor de probleemperiodes (zoals laatste week juni bij TUIFLY- check it out!). Als je dus NU een aanbieding ziet die er aantrekkelijk uitziet, twijfel dan niet en BOEK NU!

 

Het prijsniveau van de last minutes op dit moment voor dit jaar, hoger dan voor de crisis. We verwachten niet dat ze nog scherper gaan duiken, behalve op probleemdata. Mocht het weer opeens omslaan naar regen, dan zal de prijs gegarandeerd  heel erg opgetrokken worden. Als je je zinnen echt op een bestemming en hotel hebt gezet, boek dan van zodra de prijs binnen je budget past. Vakantiemail help je hierbij GRATIS!

 

Vergelijk op onze site de prijzen vanaf ca 2 maand vooraf voor een weekje Turkije in augustus, of een weekje Griekenland in augustus, of een week Tenerife en boek dit jaar je vakantie aan de scherpste prijs. Begin je zoektocht HIER

10 Tips voor een goedkopere last minute:

 1. Probeer de vertrekdatum of de retourdatum buiten de vakantie te leggen. Vertrek de woensdag voor de vakantie of kom terug op de eerste maandag of dinsdag na de vakantie. Dit scheelt al snel een paar 100€ per persoon ...
 2. Probeer de periode 22 juli tot 19 augustus te vermijden. Dit is de kernvakantieperiode in heel Europa, dus de beste hotels zitten dan echt propvol.
 3. Indien je een wensbestemming voor ogen hebt, boek dan vòòr 10 juli. Als het niet uitmaakt of je nu weg geraakt of niet en als de bestemming niet belangrijk is, dan kun je gerust wachten tot 1-2 weken voor vertrek. Hou het risico in de gaten dat eventueel je vakantie in België moet doorbrengen als alles toch opeens vol zit.
 4. Meestal zijn vluchten als Flight Only kort voor vertrek duurder dan als je ze op voorhand boekt. Pakketreizen worden meestal goedkoper in de last minute periode, maar onthou dat dit GEEN eenrichtingsverkeer is. Als de boekingen goed binnen lopen worden de prijzen terug hoger gezet. Dit kan zelfs tot een prijs ver boven de volle pot van de brochure, omdat sedert 5 jaar de touroperators de gedrukte prijzen laten vervallen 30-40-50 dagen voor vertrek en vervangen door een dagprijs! Chartervluchten (en heel soms ook lijnvluchten in de laagste klasse) worden soms een paar dagen voor vertrek opnieuw spotgoedkoop. Maar let op! Dat betekent dan ook meestal dat er nog heel weinig hotelkamers te vinden zijn op die bestemming!

  . .
 5. Ga in de zomermaanden op Nijlcruise als je goed tegen warmte kunt. De Nijlcruises zijn goedkoop in juli en augustus omdat de temperatuur in het land hoog oploopt. Als dit je niet deert... hupsakee de Nijl op.
 6. Wil je in de zomermaanden op city trip, dan is dat vaak de goedkoopste periode voor de hotels. Boek je vlucht echter best zo vroeg mogelijk. Zo profiteer je van de beste vroegboekprijs op je vlucht of trein en krijg je de beste last minute prijs voor je hotel.
 7. Als er NIETS meer te vinden is naar je wensen en je bent wat avontuurlijk aangelegd, boek dan een vlucht naar Lourdes (Franse Pyreneeën). Dit is meestal de laatste bestemming om vol te lopen. Huur er een auto en trek er wat rond. Ja, ik weet dat deze bestemming helemaal niet aantrekkelijk klinkt voor de meeste mensen onder de 70, maar je zult het je niet beklagen, de buurt rond Lourdes heeft ongelofelijk veel te bieden.
 8. Maak onmiddellijk een profiel aan op vakantiemail.be en sla er je wensvakanties in op. Zo kun je het prijsbeeld en de hoeveelheid promoties netjes volgen en blijf je op de hoogte! Als je ingelogd bent stelt je ze in via het menuitem Mijn vakantiemail - Mail zoekregels instellen.
  (inloggen doe je bovenaan de homepagina, gebruik eventueel de link wachtwoord vergeten. Mocht je ook je gebruikersnaam vergeten zijn, stuur dan gewoon een mailtje naar Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. vanaf je mailadres dat je gebruikt hebt voor het aanmelden en we helpen je zo verder). Of kijk in je laatste vakantiemail die je hebt ontvangen en volg daar de link om in te loggen.
 9. Als het weer dan toch tegenvalt in augustus zal er een rush ontstaan op de laatste zitjes naar de zon... Er zal misschien nog plaats zijn op bestemmingen waar je helemaal niet naartoe wilt... Of misschien juist wel...
 10. Probeer eens iets nieuws en kies voor een reisvorm, bestemming die je nog nooit probeerde... (Cruise/camping/glamping/Azoren/Tunesië/Griekse vasteland/...)

 


Vakantie promoties

Alle aanbiedingen op deze website en in onze newsletter zijn vrijblijvend en op basis van beschikbaarheid. Vakantiemail.be is een technisch reclameplatform voor verzamelen en versturen reispromoties. Deze website is geen reisagentschap, reisorganisator, touroperator of reisbemiddelaar. Je boekt je vakantie in alle veiligheid op de website van de betrokken touroperator of aanbieder en je bent beschermd door de Belgische wetgeving en de licentie van deze onderneming.


Deze site werkt enkel correct met cookies. Door gebruik te maken van onze website en diensten, aanvaard je het plaatsen van deze cookies op je computer.

Joomla! foutopsporing console