Nieuws
Disneyland Paris Alle promoties en acties van Disneyland Paris ... Meer

Hoe raak je aan de beste deals voor een last minute in het hoogseizoen?

Dit artikel wordt regelmatig up-to-date gebracht voor last minute vakanties in 2018 vanaf maart.

Belangrijk: Last minutes = Solden. Als je echt iets wilt voor een bepaald hotel en vertrekdatum, wees er dan snel bij. Deze zomer van 2017 wordt opnieuw een ander jaar dan alle vorige. Heel wat bestemmingen zullen volledig volgeboekt zijn. Er is nog steeds een vraag naar alternatieven voor Turkije maar de lage prijzen zorgen ondertussen toch voor een grote toeloop op de Turkse bestemmingen. De heropening van Tunesië zorgt voor een verademing op de makrt. Hierdoor komt opeens wel een grote bestemming erbij met veel capaciteit. De andere alternatieven zoals Bulgarije (goedkoop), Spanje (nog duurder dan vorig jaar) en Portugal (nog steeds een onderschatte topbestemming) bijvoorbeeld, doen het goed dit jaar. Ook Griekenland boomt als nooit tevoren. Maar niet alle bestemmingen hebben nog vrije bedden voor het hoogseizoen. Hierdoor zal er voor juli en augustus niet zo heel veel meer beschikbaar zijn in Griekenland.

Bedenk wel: Kort voor afreis is er in het hoogseizoen alleen nog de overschot beschikbaar en het kan gebeuren dat dit helemaal niet aan je wensen voldoet!

De last minute acties bij de touroperators zijn gestart, maar de prijzen blijven erg schommelen. Bekijk de prijzen en de acties van Neckermann, Thomas Cook, Sunweb, Jetair en Sunjets!

Het prijsniveau van de last minutes op dit moment voor dit jaar, ligt lager dan 5 jaar geleden. Veel lager gaan ze niet duiken. Mocht het weer opeens omslaan naar regen, dan zal de prijs gegarandeerd weer flink opgetrokken worden. Als je je zinnen echt op een bestemming en hotel hebt gezet, boek dan van zodra de prijs binnen je budget past. Vakantiemail help je hierbij GRATIS!

 

Vergelijk op onze site de prijzen vanaf ca 2 maand vooraf voor een weekje Turkije in juli, of een weekje Griekenland in juli, of een week Tenerife en boek dit jaar je vakantie aan de scherpste prijs. Begin je zoektocht HIER

10 Tips voor een goedkopere last minute:

 1. Probeer de vertrekdatum of de retourdatum buiten de vakantie te leggen. Vertrek de woensdag voor de vakantie of kom terug op de eerste maandag of dinsdag na de vakantie. Dit scheelt al snel een paar 100€ per persoon ...
 2. Probeer de periode 25 juli tot 18 augustus te vermijden. Dit is de kernvakantieperiode in heel Europa, dus de beste hotels zitten dan echt propvol.
 3. Indien je een wensbestemming voor ogen hebt, boek dan vòòr 10 juli. Als het niet uitmaakt of je nu weg geraakt of niet en als de bestemming niet belangrijk is, dan kun je gerust wachten tot 1-2 weken voor vertrek. Hou het risico in de gaten dat eventueel je vakantie in België moet doorbrengen als alles toch opeens vol zit.
 4. Meestal zijn vluchten als Flight Only kort voor vertrek duurder dan als je ze op voorhand boekt. Pakketreizen worden meestal goedkoper in de last minute periode, maar onthou dat dit GEEN eenrichtingsverkeer is. Als de boekingen goed binnen lopen worden de prijzen terug hoger gezet. Dit kan zelfs tot een prijs ver boven de volle pot van de brochure, omdat sedert 5 jaar de touroperators de gedrukte prijzen laten vervallen 30-40-50 dagen voor vertrek en vervangen door een dagprijs! Chartervluchten (en heel soms ook lijnvluchten in de laagste klasse) worden soms een paar dagen voor vertrek opnieuw spotgoedkoop. Maar let op! Dat betekent dan ook meestal dat er nog heel weinig hotelkamers te vinden zijn op die bestemming!

  . .
 5. Ga in de zomermaanden op Nijlcruise als je goed tegen warmte kunt. De Nijlcruises zijn goedkoop in juli en augustus omdat de temperatuur in het land hoog oploopt. Als dit je niet deert... hupsakee de Nijl op.
 6. Wil je in de zomermaanden op city trip, dan is dat vaak de goedkoopste periode voor de hotels. Boek je vlucht echter best zo vroeg mogelijk. Zo profiteer je van de beste vroegboekprijs op je vlucht of trein en krijg je de beste last minute prijs voor je hotel.
 7. Hou de Stunt van de Dag bij Neckermann in de gaten en boek die om 8u 's morgens.
 8. Als er NIETS meer te vinden is naar je wensen en je bent wat avontuurlijk aangelegd, boek dan een vlucht naar Lourdes (Franse Pyreneeën). Dit is meestal de laatste bestemming om vol te lopen. Huur er een auto (Hier vind je de beste huurwagen prijzen met een risicoloze verzekering) en trek er wat rond. Ja, ik weet dat deze bestemming helemaal niet aantrekkelijk klinkt voor de meeste mensen onder de 70, maar je zult het je niet beklagen, de buurt rond Lourdes heeft ongelofelijk veel te bieden.
 9. Maak onmiddellijk een profiel aan op vakantiemail.be en sla er je wensvakanties in op. Zo kun je het prijsbeeld en de hoeveelheid promoties netjes volgen en blijf je op de hoogte! Als je ingelogd bent stelt je ze in via het menuitem Mijn vakantiemail - Mail zoekregels instellen.
  (inloggen doe je bovenaan de homepagina, gebruik eventueel de link wachtwoord vergeten. Mocht je ook je gebruikersnaam vergeten zijn, stuur dan gewoon een mailtje naar Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. vanaf je mailadres dat je gebruikt hebt voor het aanmelden en we helpen je zo verder). Of kijk in je laatste vakantiemail die je hebt ontvangen en volg daar de link om in te loggen.
 10. Voor de run op het hoogseizoen 2017 is het de vraag hoe de touroperators Neckermann, Thomas Cook, Tui en Sunjets verder gaan reageren. Als het warm blijft, de boekingen stoppen en de klanten niet snel genoeg bijboeken, dan worden er gewoon nog eens een pak vluchten geschrapt en dan zal het een gevecht worden voor de laatste zitjes naar de zon als het weer dan toch tegenvalt in juli en augustus...Of er zal misschien nog plaats zijn op bestemmingen waar je helemaal niet naartoe wilt... Of misschien juist wel...