Overzicht acties en promoties vakantie, last minute en andere voordelen

Vroegboekvoordelen Winter 2017/18 (en ook al voor de zomer!)

De vroegboekacties voor vliegvakanties zijn dit jaar weer spectaculair. Hierbij een handig overzicht over de verschillende acties:

De belangrijkste actie van wintervroegboek loopt volgende week af bij verschillende partners. en momenteel kun je al (een selectie van) vakanties boeken voor volgende zomer,


Neckermann - Boek vóór 30 september

 • Je krijgt 2 vliegtickets gratis met Brussels Airlines voor een citytrip!!
 • Je krijgt tot € 500 vroegboekkorting per dossier
 • Je geniet van de first minute garantie op tal van hotels (ze kunnen niet goedkoper worden) + laagste prijs garantie!
 • Meer over de voorwaarden...


Thomas Cook Vliegvakanties - Boek vóór 30 september

 • Gratis privé luchthavenvervoer
 • Basis annuleringsgarantie inbegrepen
 • Je krijgt tot € 500 vroegboekkorting per dossier
 • Fast lane inbegrepen voor security op op de luchthaven
 • Omruilgarantie tot 50 dagen  voor vertrek
 • Je geniet van de prijsgarantie op tal van hotels (ze kunnen niet goedkoper worden)!
 • Prijzen inclusief bagage, transfer en reisleiding en vaak ook nog maaltijd aan boord van het vliegtuig
 • Meer over de voorwaarden...


 

Sunjets - Boek vóór 2 oktober

 • Hoge vroegboekkorting met speciale boek nu kortingen
 • Omruil naar andere bestemming kan tot 56 dagen voor vertrek tot 2/10
 • Kinderen gratis in de paasvakantie! OP=OP
 • Prijsgarantie (ergens anders goedkoper? Verschil terug + 50€ bonus)
 • Meer over de voorwaarden...

 


 

Tui - Boek vóór 2 oktober

 • Hoge vroegboekkorting met speciale boek nu kortingen (tot 2/10)
 • Omruil naar andere bestemming kan tot 56 dagen voor vertrek tot 2/10
 • Kinderen gratis in de paasvakantie! OP=OP
 • Je geniet van de TUI prijsgarantie (TUI betaalt automatisch het prijsverschil terug als jouw vakantie 4 weken vóór vertrek nog beschikbaar is tegen een lagere prijs.)!
 • Meer over de voorwaarden...

 


 

Sunweb - boek snel

 • Luchthavenparking op Zaventem aan 1€ - tijdelijk!
 • Hoge vroegboekkorting lanceringsprijzen starten vanaf € 399
 • Vliegen met Brussels Airlines
 • Meer over de voorwaarden...

Staan je zoekregels up to date?

De Last Minutes 2017 zijn volop begonnen, de grote vakantie staat voor de deur.

Even de checklist overlopen:

 • Staan je zoekregels nog up to date voor de komende zomer?  Neen? Log dan in op de site (vb. via de gewone login of met de link in je laatste vakantiemail) en pas je zoekregels aan...
 • Heb je al je vakantie geboekten je wilt van ons een tijd geen mails meer ontvangen, log dan in op de site (vb. via de gewone login of met de link in je laatste vakantiemail) en dan ga je naar deze link: http://www.vakantiemail.be/stop-alle-mails.html
 • Kijk zeker elke dag tussen de spectaculaire Stunten van de Dag van Neckermann !
 • Nog niets gevonden? Kijk dan eens op onze 10 professionele tips voor een goeie last minute in zomer 2017 hier!
 • Lukt er iets niet? Mail ons op Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots, u heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Graag helpen we je ook dit jaar opnieuw de Perfect Last minute te vinden deze zomer!

Miguel

Vakantiemail.be

 

Binnenkort nieuwe functies op vakantiemail.be

Vakantiemail bestaat 9 jaar dit jaar en bijna wekelijks doen we kleine verbeteringen aan de site, voegen we aanbod toe en proberen we de technische kant onder controle te houden. Maar er is meer...

We kregen die afgelopen jaren voortdurend suggesties van gebruikers via onze feedback tool. We bouwen momenteel een nieuwe site op basis van jullie feedback met volgende functies:

 

 • Volledig nieuwe layout ook beter geschikt voor mobiel surfen
 • Beschrijvingen van de acco's een score en een unieke eigen beoordeling voor een groot deel van de accommodaties die we aanbieden. Hiervoor werken we samen met een groep reisprofessionals die de bestemmingen kennen en elk hotel individueel beoordelen.
 • Meer filtermogelijkheden zowel bij het zoeken als bij het instellen van zoekregels
 • Inloggen met een facebook of Google account
 • Aan de technische kant werken we aan betere mailfuncties om 99% zeker de mail tot in je mailbox te krijgen, in plaats van nu af en toe in de SPAM

Ondertussen mag jij op vakantie en werken wij verder...

 

Miguel

Vakantiemail.be

 

Tips voor een goedkopere last minute zomervakantie 2017

Hoe raak je aan de beste deals voor een last minute in het hoogseizoen?

Belangrijk: Last minutes = Solden. Als je echt iets wilt voor een bepaald hotel en vertrekdatum, wees er dan snel bij. Deze zomer van 2017 wordt opnieuw een ander jaar dan alle vorige. Heel wat bestemmingen zullen volledig volgeboekt zijn. Er is nog steeds een vraag naar alternatieven voor Turkije maar de lage prijzen zorgen ondertussen toch voor een grote toeloop op de Turkse bestemmingen. De heropening van Tunesië zorgt voor een verademing op de markt. Hierdoor komt opeens wel een grote bestemming erbij met veel capaciteit. De andere alternatieven zoals Bulgarije (goedkoop), Spanje (nog duurder dan vorig jaar) en Portugal (nog steeds een onderschatte topbestemming) bijvoorbeeld, doen het goed dit jaar. Ook Griekenland boomt als nooit tevoren. Maar niet alle bestemmingen hebben nog vrije bedden voor het hoogseizoen. Hierdoor zal er voor juli en augustus niet zo heel veel meer beschikbaar zijn in Griekenland.

Bedenk wel: Kort voor afreis is er in het hoogseizoen alleen nog de overschot beschikbaar en het kan gebeuren dat dit helemaal niet aan je wensen voldoet!

De last minute acties bij de touroperators zijn gestart, maar de prijzen blijven erg schommelen. Bekijk de prijzen en de acties van Neckermann, Thomas Cook, Sunweb, Jetair en Sunjets!

Het prijsniveau van de last minutes op dit moment voor dit jaar, ligt lager dan 5 jaar geleden. Veel lager gaan ze niet duiken. Mocht het weer opeens omslaan naar regen, dan zal de prijs gegarandeerd weer flink opgetrokken worden. Als je je zinnen echt op een bestemming en hotel hebt gezet, boek dan van zodra de prijs binnen je budget past. Vakantiemail help je hierbij GRATIS!

 

Vergelijk op onze site de prijzen vanaf ca 2 maand vooraf voor een weekje Turkije in juli, of een weekje Griekenland in juli, of een week Tenerife en boek dit jaar je vakantie aan de scherpste prijs.
Begin je zoektocht HIER

10 Tips voor een goedkopere last minute:

 1. Probeer de vertrekdatum of de retourdatum buiten de vakantie te leggen. Vertrek de woensdag voor de vakantie of kom terug op de eerste maandag of dinsdag na de vakantie. Dit scheelt al snel een paar 100€ per persoon ...
 2. Probeer de periode 25 juli tot 18 augustus te vermijden. Dit is de kernvakantieperiode in heel Europa, dus de beste hotels zitten dan echt propvol.
 3. Indien je een wensbestemming voor ogen hebt, boek dan vòòr 10 juli. Als het niet uitmaakt of je nu weg geraakt of niet en als de bestemming niet belangrijk is, dan kun je gerust wachten tot 1-2 weken voor vertrek. Hou het risico in de gaten dat eventueel je vakantie in België moet doorbrengen als alles toch opeens vol zit.
 4. Meestal zijn vluchten als Flight Only kort voor vertrek duurder dan als je ze op voorhand boekt. Pakketreizen worden meestal goedkoper in de last minute periode, maar onthou dat dit GEEN eenrichtingsverkeer is. Als de boekingen goed binnen lopen worden de prijzen terug hoger gezet. Dit kan zelfs tot een prijs ver boven de volle pot van de brochure, omdat sedert 5 jaar de touroperators de gedrukte prijzen laten vervallen 30-40-50 dagen voor vertrek en vervangen door een dagprijs! Chartervluchten (en heel soms ook lijnvluchten in de laagste klasse) worden soms een paar dagen voor vertrek opnieuw spotgoedkoop. Maar let op! Dat betekent dan ook meestal dat er nog heel weinig hotelkamers te vinden zijn op die bestemming!

  . .
 5. Ga in de zomermaanden op Nijlcruise als je goed tegen warmte kunt. De Nijlcruises zijn goedkoop in juli en augustus omdat de temperatuur in het land hoog oploopt. Als dit je niet deert... hupsakee de Nijl op.
 6. Wil je in de zomermaanden op city trip, dan is dat vaak de goedkoopste periode voor de hotels. Boek je vlucht echter best zo vroeg mogelijk. Zo profiteer je van de beste vroegboekprijs op je vlucht of trein en krijg je de beste last minute prijs voor je hotel.
 7. Hou de Stunt van de Dag bij Neckermann in de gaten en boek die om 8u 's morgens.
 8. Als er NIETS meer te vinden is naar je wensen en je bent wat avontuurlijk aangelegd, boek dan een vlucht naar Lourdes (Franse Pyreneeën). Dit is meestal de laatste bestemming om vol te lopen. Huur er een auto (Hier vind je de beste huurwagen prijzen met een risicoloze verzekering) en trek er wat rond. Ja, ik weet dat deze bestemming helemaal niet aantrekkelijk klinkt voor de meeste mensen onder de 70, maar je zult het je niet beklagen, de buurt rond Lourdes heeft ongelofelijk veel te bieden.
 9. Maak onmiddellijk een profiel aan op vakantiemail.be en sla er je wensvakanties in op. Zo kun je het prijsbeeld en de hoeveelheid promoties netjes volgen en blijf je op de hoogte! Als je ingelogd bent stelt je ze in via het menuitem Mijn vakantiemail - Mail zoekregels instellen.
  (inloggen doe je bovenaan de homepagina, gebruik eventueel de link wachtwoord vergeten. Mocht je ook je gebruikersnaam vergeten zijn, stuur dan gewoon een mailtje naar Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots, u heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. vanaf je mailadres dat je gebruikt hebt voor het aanmelden en we helpen je zo verder). Of kijk in je laatste vakantiemail die je hebt ontvangen en volg daar de link om in te loggen.
 10. Voor de run op het hoogseizoen 2017 is het de vraag hoe de touroperators Neckermann, Thomas Cook, Tui en Sunjets verder gaan reageren. Als het warm blijft, de boekingen stoppen en de klanten niet snel genoeg bijboeken, dan worden er gewoon nog eens een pak vluchten geschrapt en dan zal het een gevecht worden voor de laatste zitjes naar de zon als het weer dan toch tegenvalt in juli en augustus...Of er zal misschien nog plaats zijn op bestemmingen waar je helemaal niet naartoe wilt... Of misschien juist wel...

Tips voor veilig online boeken

Je hoort het de laatste dagen weer vaak in de media. Vakantiegangers opgelicht door "vakantiegangsters"

Online boeken is in principe veilig als je volgende regels in acht neemt.

Boek enkel bij een reisagent/website met een erkende licentie. Belgische bedrijven die reizen verkopen moeten een licentie hebben. Onze partners zijn geselecteerd en gescreend. Alle Belgische partners die we aanbieden op deze website hebben een licentie en zijn ingeschreven bij het garantiefonds waardoor u geen risico loopt.

Let bij vb Nederlandse websites er altijd opdat er een adres, telefoonnummer en ondernemingsnummer van de Kamert van koopphandel op de site te vinden is en dat de onderneming is aangesloten bij de ANVR (Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen)

Een uitgebreide set tips kun je nalezen in dit artikel van De Standaard.

Feedback Form
Leads to Insight